Otkud ja u ovom poslu?

Blog 09. maj 2015.

Moje obrazovanje i posao kojim se bavim nisu najuže povezani ali svakako imaju puno zajedničkih elemenata.  Studije istorije umetnosti su me i privukle jer se tiču istraživanja u polju lepog i umetničkog a ja sam oduvek gajila sklonost ka kreativnom izražavanju. Još u osnovnoj školi sam pobeđivala na raznim konkursima gde je kreativnost bila u prvom planu, a i kasnije sam težila tome da osmislim i napravim nešto drugačije, da se istaknem originalnošću. To se, inicijalno, odnosilo na garderobu koju sam šila, prepravljala, došivala trake i aplikacije, pravila nakit i druge ukrasne predmete. Studije su, sve ono što je spavalo u meni, dodatno probudile, dale mi teorijsku podršku.  A onda, opremajući svoj stan, počeo je da se dešava i „Imaginarium“. Tražila sam put ka nestandardnim i umetnički nadahnutim komadima. Tom prilikom sam se okružila majstorima i umetnicima koji  rade malo drugačije, ljudima sa kojima i danas sarađujem.

I upravo reč „Imaginarium“ podseća na nešto bajkovito, alhemijsko, nešto što može da iznedri neočekivane oblike i  kombinacije boja, tekstila i ostalih dekorativnih elemenata i da svaki prostor oboji toplinom i specifičnom energijom.

Ja sam tu da saslušam, razumem i materijalizujem ono što vi želite, da razumem šta vam najviše prija, koji oblici i boje i da, na kraju krajeva, uz moje sugestije, dođemo do lepog ali i korisnog komada nameštaja.