Zašto morate imati crvenu fotelju?

Blog 14. maj 2015.

Svima je već poznato da feng šui govori o odnosu čoveka sa prostorom i kosmičkom energijom koja je u nama i svuda oko nas. Između ostalog, obraća pažnju na boje, njihovo značenje, mesto u prostoru i kako sve to na nas utiče.

Čini mi se da ćete posle ovoga što sledi požuriti da sebi obezbedite jednu raskošnu lepoticu u vidu njenog veličanstva – Crvene fotelje. Ali samo jednu, jer crvenu boju u enterijeru treba oprezno koristiti! Ona u sebi nosi energiju elementa Vatre, a taj požar kao simbol božanske energije, može biti i destruktivan i kreativan. Ako je previše ima u prostoru, može da unese nemir pa čak i bes, zbog čega je savetujem da se konzumira ili u detaljima ili u vidu recimo  jedne konkretne fotelje, koja će da energizuje prostor i da doprinese da se u vama rasplamsaju radost, uzbuđenje pa i seksualna želja, odnosno sve što element Vatre nosi sa sobom (imajući to u vidu, ime fotelje “Sex and the City”, koju sam nedavno dizajnirala, ne treba da čudi)

Crvena je boja moći. Crvena je hot. Pobuđuje našu pažnju. Ističe se. Doprinosi glamuru, otmenosti i budi jake emocije. Crvena fotelja nas privlači poput magneta. Bićete zadivljeni kako će vas dozvati da se smestite baš u nju dok ćete pored drugih, mirnijih tonaliteta, samo proći…

Podsvesno, crvena budi našu snagu i moć. Nema intenzivnijeg osećaja “svog tog crvenila” nego kada vas ono grli sa svih strana, dok sedite u raskošnoj fotelji od crvenog krzna.

Preporučujem vam je u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi.

Dozvolite da budete zavedeni i osetite radost, ljubav, strast i hrabrost.